Περέκ (Νηστίσιμο)
Περέκ (Νηστίσιμο)
Συνταγή για τηγάνι:
Λιώνουμε 1 κουταλιά βούτυρο ή ελαιόλαδο στο τηγάνι, βρέχουμε 3 φύλλα περεκ και τα τοποθετούμε στο τηγάνι.
Μόλις ψηθούν από τη μία πλευρά τα γυρνάμε να ψηθούν και από την άλλη προσθέτοντας στο τηγάνι 1 κουταλιά βούτυρο ή ελαιόλαδο.
Βάζουμε στην ψημένη πλευρά τη γέμιση της αρεσκείας μας (νηστίσιμο κασέρι ή τυρί, ντομάτα, πιπεριά, μανιτάρια, ελιές) και σκεπάζουμε με άλλα 2 βρεγμένα φύλλα.
Αναποδογυρίζουμε να ροδίσει και η άλλη πλευρά και σερβίρουμε.
Συνταγή για φούρνο:
Βρέχουμε 5 φύλλα περεκ.
Τοποθετούμε 3 φύλλα σε καλά λαδωμένο ταψί, βάζουμε τη γέμιση της αρεσκείας μας (νηστίσιμο κασέρι ή τυρί, ντομάτα, πιπεριά, μανιτάρια, ελιές) και σκεπάζουμε με τα άλλα 2 φύλλα.
Περιχύνουμε την πίτα με 1 κουτάκι σόδα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20-30 λεπτά.